חכמת הלב!
ללב יש אינטליגנציה משל עצמו, היא נקראת אינטואיציה.
כמה פעמים יצא לך לומר לעצמך או לאחר:
"יש לי הרגשה ש…"
"משהו מריח לא טוב…"
"אני לא יודע בדיוק לשים את האצבע אבל…"
"אולי זה ישמע טיפשי אבל…"
בדרך כלל תחושה כזו נובעת מהבטן, מהאינטליגנציה של הלב, כלומר מהאינטואיציה.
זו תחושה, אנרגיה, הרגשה בלתי נשלטת, ראשונית, כאילו ירושה גנטית מאבות קדמונים.
אנו משתמשים באינטואיציה ככלי על מנת לנסות לזהות אדם אחר או סיטואציה ולהבין אותם, מתוך האמת הפנימית שלי.
מתוך הרגש בבטן. מתוך "האני האמיתי". זהו כלי רב עוצמה, שיש לתרגל את השימוש בו על מנת למצות את יכולתו האינסופית.
ישנם מצבים בהם אנו משתמשים במשפט "מתהפכת לי הבטן" כשאנחנו עומדים במצב לא ברור, שאיננו בטוחים מה עלינו לעשות, כשבפנינו החלטה קשה או שאנו נדרשים לגייס את אומץ ליבנו
התחושה היא פיזית, כאילו הגוף מזהיר אותנו מפני הסיכון שאנו לוקחים, הגוף מאותת לנו לחשוב פעמיים לפני עשיית המעשה, זוהי האינטואיציה, התחושה שהופכת לתחושה פיזית.
אין לבלבל בין אינטואיציה לבין סטריאוטיפים הטבועים בתוכי. לעיתים קרובות אנו נוהגים להסתכל על אנשים או מצבים ולהחליט לגביהם עובדות מסוימות
אך זוהי אינה אינטואיציה, אלה השערות הנובעות מתבניות שלמדנו בחיינו, מכל סוכני החברות שלנו: הורים, מורים, מובילים חברתיים. השערות שיפוטיות, ביקורתיות, מתוך תבניות שה"אני החברתי" הגדיר במהלך השנים.
לדוגמא, אנו עלולים לראות הומלס ברחוב ולחשוב שהאדם בטלן, מסומם או ערירי, ובוודאי שאינו משכיל או מלומד. אנחנו מניחים הנחות, שלא בטוח שהן נאמנות למציאות, הסטריאוטיפ הוא שהומלס, חסר בית, הוא בטלן כי אינו עובד.
אולם יתכן כי הוא חולה במחלת נפש, יתכן כי אף אחד אינו מוכן להעסיק אותו ולא כי הוא אינו מוכן לעבוד.
עלינו להיזהר מסטיגמות. וגם אם ההנחה ביתה נכונה ב 90% מהמקרים בהם נתקלנו בעבר עלינו לבדוק שוב ושוב אם ההנחה נכונה גם הפעם מבלי לעשות השלכה אוטומטית.
ולעיתים זו דווקא האינטואיציה שעוזרת לנו לזהות, שגם אם צדקנו בהנחה שלילית ב 90% מהמקרים בעבר, יתכן והפעם אנו נתקלים במקרה אחר. משהו מרגיש שונה. אינטואיטיבית.
כדי להשתמש באינטואיציה ולא בסטריאוטיפים השכליים יש להעביר את האונה השמאלית במוח למצב MUTE ולהפסיק להשתמש בהגיון השכלתני ולבדוק עם המודעות הנוכחת שלי, עם "האני האמיתי" מה היא חושבת.
האינטואיציה היא התחושה הפנימית הראשונית, שעלולה גם להראות טיפשית בעיני ההיגיון, לכולנו יש יכולות אינטואיטיביות שאיננו מביאים לידי ביטוי כי לרוב אלו השערות שלא מעוגנות באיזו הוכחה חותכת
ולכן אנו נוטים להתייחס לתחושה בביטול וכמו בבית משפט, להביא אל השכל ראיות חותכות, מגובות בהוכחות.
אך לפעמים, צריך פשוט לתת לחוכמת הלב לדבר.